Булдожер SHANTUI SD16-3

Булдожер SHANTUI SD16-3

Тежина: 17 т.
Моќност: 120 kW
Корпата за Туркање: 4,5 м3
По избор: рипер

ДОСТАПНИ ВО ПАРК

Технически параметри SHANTUI SD16-3


Мотор 
Модел  Cummins
Номинална моќност  120kW@2200rpm
 Мин. потрошувачка на гориво  214 гр/ kW h
Максимален вртежен момент  764 Nm/ 1500 rpm
Трансмисија  
  
 Тип   Планетарен тип, спојка со повеќе дискови со засилено подмачкување
 Конвертер на вртежен момент  3 елементи, 1 етап, 1 фаза
 
 
Брзина на движење  
 
 
 
 
 Напред
 
 Прва брзина  0 - 3,29 km/h
 Втора брзина  0 - 5,82 km/h
 Трета брзина  0 - 9,63 km/h
 
 Назад
 
  Прва брзина  0 - 4,28 km/h
 Втора брзина  0 - 7,59 km/h
 Трета брзина  0 - 12,53 km/h
  
 Хидрауличен систем 
  
 Макс. притисок  21 MPa
 Тип на пумпата  Пумпа за запчаници
  Капацитет  190 l/min
  
Шаси  
  
  
 Тип  Артикулирана рамка со рамнотежа
 Носечки тркала  2 на секоја страна
 Тркала за поддршка   6 на секоја страна
  Ширина на Гасеницата  560 mm
   Оперативна тежина  17 t
   Междуосие  1880 mm
 
 
 
 Корпата за Туркање
 
 
 
 

 

 Лер (Neurtral)
 
 

 Капацитет на корпата за Туркање  4,5 м3
 Ширина на корпата за Туркање  3388 mm
 Височина на корпата за Туркање  1149 mm
 Макс. подземен погреб  540 mm
 
 Варијабилен
 
 
 Капацитет на корпата за Туркање  4,3 m
 Ширина на корпата за Туркање  33970 mm
 Височина на корпата за Туркање  1090 mm
 Макс. подземен погреб  530 mm
 
Рипер (по избор) 
 
 
 Троен рипер
 
 Тежина  1709 kg
 Макс. длабочина на копање  572 mm
 Макс. височина на кревање  592 mm

 

* Информациите, услугите, производите и материјалите, каталозите, брошурите, техничките карактеристики, цените и комерцијалните услови содржани во оваа страница, вклучително и без ограничување, текстот, графиката, фотографиите и врските се индикативни и Инжконсулт ДООЕЛ го задржува правото да ги промени во секое време и без претходна најава.