Мини преден натоварувач SUNWARD SWL3230

Мини преден натоварувач SUNWARD SWL3230

Мини предниот натоварувач SUNWARD SWL3230 има носивост од 1100 kg и превртување од 2200 kg.Опремен е со универзален брз менувач, на кој може брзо и лесно да се монтираат разни додатоци од различни производители.

ГАРАНЦИЈА: 3 ГОДИНИ

КЛУЧНИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА МИНИ ПРЕДЕН НАТОВАРУВАЧ SUNWARD SWL3230

Работна тежина: 3450 kg
Товароносивност: 1100 kg
Товар на превртување: 2200 kg
Мотор: KUBOTA
Хидраулика: KYB Hydraulics

ГАРАНЦИЈА: 3 ГОДИНИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРЕДЕН МИНИ НАТОВАРУВАЧ SUNWARD SWL3230

  • Висока моќност и голема доверливост - моторот KUBOTA се користи за да се осигура дека натоварувачот е способен да ги извршува сите видови на работа;
  • Висока висина на кревање - оптимизираниот структурен дизајн овозможува машината да има поголема висина на кревање во споредба со слични модели;
  • Контрола на двојно забрзување - SWL3230 работи во режим за контрола на двојното забрзување - рачната контрола на забрзувањето е дизајнирана да работи таму каде што е потребна постојана, изедначена моќност, додека педалата за гас на дното се користи за копање и товарење;
  • Иновативна целокупна структура - хидрауличниот резервоар за масло, резервоарот за гориво и шасијата интегрирани заедно, заштедуваат простор и ја прават машината постабилна;
  • Лесна за ракување - пилотска рачка со пропорционална контрола која овозможува лесно ракување и заштедува работна сила. Ова му овозможува на операторот да дејствува брзо и да не се заморува;
  • Разновидност - SWL3230 е опремен со универзална брза спојка која може брзо и лесно да монтира различни додатоци. Компатибилен со повеќето други производители;
  • Вертикален механизам за подигнување - лизгачот има уникатен механизам за подигање кој и овозможува на машината да има поголемо растојание за истовар;
  • Затворен хидростатички систем - опремен со напредна хидраулична единица против преоптоварување, голем вртежен момент на моторот, голема движечка сила и функција на сопирање, обезбедувајќи безбедност и доверливост;
  • Безбедна и удобна работна средина - кабината на возачот е пространа и има добра видливост и ги исполнува барањата ROPS/FOPS. Сите инструменти се монтирани на место кое лесно може да се види напред. Сите копчиња и прекинувачи се на дофат, а безбедносната рачка го спречува возачот случајно да падне од седиштето.
  • Лесен за одржување - големо внимание се посветува на лесното одржување на натоварувачот за лизгање. Секојдневното одржување може да се направи само со отворање на задниот капак. Кабината на возачот може да се врти под голем агол.

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ МИНИ ЧЕЛЕН ТОВАРАЧ SUNWARD SWL3230

ТЕХНИЧКИ ПАРАМЕТРИ SWL3230
Работни параметри  
Максимална висина на работа 4020 mm 
Максимална висина до иглата на корпата 3123 mm
Максимална висина до врвот на кабината 2068 mm
Макс. висина до дното на рамна корпа 2948 mm
Должина без стандардна корпа 2958 mm
Дoлжина със стандартна корпа 3727 mm
Макс. агол на растоварување  43 °
Висина на истовар  2395 mm
Опсег на истовар 625 mm

Агол на навалување на корпата од хоризонтална положба

 30 °
Агол на навалување на корпата на максимална висина  93 °
Меѓуоскино растојание  1148 mm
Расчистување со земја 205 mm
Способност за качување  26 °
Радиус на ротација од центарот (врска) без додавање. уред 1344 mm
Радиус на ротација од центарот (кофа) 2201 mm 
Радиус на вртење од центарот (задниот дел на машината) 1747 mm
Должина на оската од задната до задната  1170 mm
Растојание помеѓу центрите на гумите  1475 mm
Ширина на корпата  1830 mm
Продуктивност  
Работна тежина 3450 kg
Капацитет на носивост 1100 kg
Товар на превртување 2200 kg
   
Сила за подигање на товарот на корпата 2480 kg
Брзина на движење 12.6 km/h
Волумен на корпата 0.53 m3
 Мотор  
Бренд  KUBOTA
Тип 4-цилиндричен, водено ладен, дизел
 Моќност 55.4/2600 kW/rpm
Електричен систем  
 Стартер  12/2.0 V/kW
 Алтернатор  12/60 V/A
 Акумулатор  120 Ah
Тенковите  
 Резервоар за хидраулично масло 60 l
Резервоарот за гориво 110 l
Хидрауличен систем  
Стандарден хидрауличен проток 86 l/min
Висок хидрауличен проток 131 l/min
Стандарден хидрауличен притисок/висок проток 210/165 bar 

* Информациите, услугите, производите и материјалите, каталозите, брошурите, техничките карактеристики, цените и комерцијалните услови содржани во оваа страница, вклучително и без ограничување, текстот, графиката, фотографиите и врските се индикативни и Инжконсулт ДООЕЛ го задржува правото да ги промени во секое време и без претходна најава.