Новини

.Сите Новости

10 август 2020

XCMG испрати повеќе од 100 машини за изградба на патишта и ископи во САД

Моделите извезени во Соединетите Држави се прилагодени за северноамериканскиот регион да ги исполни стандардите за емисија на(PM) честички и побарувањата на азотен оксид (NOx), кои се 10 пати пониски од домашните стандарди. Производите се исто така енергетски ефикасни, лесни за одржување и целосно исполнување на барањата на северноамериканските оператори.


XCMG го основа своето прво заедничко вложување со локална американска компанија во 1996 година и започна масовна продажба во земјата. Стана еден од првите производители од Кинеската индустрија за градежни машини која се појави на Американскиот пазар. Со својот центар за истражување и развој во Соединетите држави, XCMG North America Corp., компанијата продолжува да расте на high-end пазарот во Северна Америка, започнувајќи серија на производи кои ги исполнуваат локалните стандарди за сертификација и одобрување, додека се фокусира на воспоставување сеопфатна продажба и услужна мрежа способна да понуди целосни градежни решенија на клиентите.


XCMG, исто така, создава нов модел на соработка за Кинески производствени компании во Северна Америка, во соработка со компаниите за изнајмување на најдобра опрема во регионот.
„XCMG е посветена да понуди сигурни, високо квалитетни производи на нашите клиенти од Северна Америка, како и да бара области за соработка во кои споделуваме заеднички интереси“, рече Лиу Јасенсен, потпретседател на XCMG.