26 јуни 2020

XCMG го представи својот автономен валјак за патишта

 По бројните тестови на крајот на мај, XCMG го представи својот автономен валјак за патишта. Машината е развиена заедно со групата за инвестиции во железницата Сечуан и универзитетот Цингуа. Ваљаците го направија своето деби на автопатот Панда, кој во моментов е во изградба помеѓу Панџихуа, провинцијата Сечуан и Дали, провинцијата Јунан.

„Над 81% од автопатот Панда се состои од мостови и тунели, што го прави еден од клучните проекти за транспортната инфраструктура во Кина“, рече Куи isишенг, генерален директор на XCMG Road Machinery. "Подобрувањето на квалитетот и безбедноста на патиштата преку ефикасна градба и намалените трошоци беа клучни приоритети во нашата соработка за развој на автономен валјак. Нашиот успех овде покажува големо ветување за технолошка индустријализација и ќе го забрза развојот на интелигентна транспортна инфраструктура."

Самоходниот Ваљак е опремен со безбедносни мерки и систем за набуљудување во реално време, кој може да издаде предупредувања, да запре при вонредни услови, автоматски да влегува и излегува од работните места и да избегнува пречки.

Во 2018 година, XCMG потпиша стратешки договор со групата за инвестиции во железницата Сечуан и универзитетот Цингуа за продлабочување на нивната соработка во областа на автономна изградба на патишта. Оттогаш, тие аплицираа за девет патенти, три за иновации и шест за комунални модели и технологии.

Со ова достигнување, продолжува партнерството помеѓу XCMG, Групацијата за инвестиции во железницата Сечуан и универзитетот Цингуа, фокусирајќи се на истражување и спроведување на стратегии за развој на интелигентни транспортни и мобилни 5G базни станици за комуникација.

За XCMG

XCMG е мултинационална компанија за производство на тешка градежна механизација со историја од 77 години. Во моментов е рангирана на четвртото место во глобалната индустрија за градежни машини. Компанијата извезува во повеќе од 183 земји и региони низ целиот свет.

Инжконсулт е официјален претставник на ХСМГ од 2009 година.
Благодарение на долготрајната врска со производителот, Инжконсулт има можност да им понуди на своите клиенти одлична услуга, поправка на машини од марката, резервни делови, дијагностика и консалтинг.