9 август 2021

XCMG за прв пат помеѓу првите 3 производители на KHL за 2021 година

XCMG за прв пат помеѓу првите 3 производители на KHL за 2021 година

Кинескиот XCMG е на трето место меѓу најголемите светски производители на градежна опрема Со годишни приходи од 15,1 милијарди долари, водечкиот кинески производител на градежни машини XCMG се искачи на историското трето место во рангирањето на 50 -те најголеми производители на градежна опрема во светот по рангирањето на КХЛ ЗА 2021 година.

Во 2020 година, вкупниот приход на кинеските компании значително порасна, придонесувајќи 191,5 милијарди американски долари за глобалната продажба на градежна механизација (ОЕМ), која за прв пат изнесуваше повеќе од 20%. Така, Кина ги престигна САД како водечки светски производител на градежни машини.

"Иако кинескиот супер-голем пазар донесе огромни можности за развој на кинеската индустрија за градежни машини, на долг рок, интеграцијата на Кина на светскиот пазар е неповратен тренд. Додека Кина продолжува да ја зајакнува својата позиција на светската економска сцена, нашата индустријата за градежни машини ќе има значителен раст во светот “, рече Ванг Мин, претседател и извршен директор на XCMG.

Кинеските производители на градежни машини направија голем напредок во производните и технолошките иновации. Висококвалитетните, големи и интелигентни машини се појавуваат една по друга-не само како водечки трендови во кинеската и глобалната градежна индустрија, туку и како главни сили во многу клучни градежни проекти. Оваа растечка конкурентност на опремата од кинеско производство овозможува кинеската градежна машинерија да ја замени увезената опрема насекаде.

Водечка технологија, континуирано истражување во индустријата за градежна механизација

 Водечките модели на кранови и багери на XCMG успешно се продаваат на меѓународниот пазар. XCMG продаде десетици од својот кран тежок 1.600 тони, а најтешките машини обично се во недостиг. Најновите пристанишни машини произведени од XCMG го предизвикуваат пазарот, додека доследно се спроведуваат серија индустриски и нови инфраструктурни проекти како што се прецизни одлеаноци, висококвалитетни хидраулични вентили, бетонски машини и машини за одржување на патиштата.

На глобално ниво, заедничките системи и проекти за истражување и развој на XCMG ги овековечија клучните технологии кои придонесоа за многу од „првите“ производи во светот - најголемиот дигалки за кралови во светот XGC88000, „рударскиот гигант“ - хидрауличен багер од 700 тони, натоварувач на тркала со ултра класа XC9350, како и повеќе од 100 видови основна градежна опрема.

XCMG во моментов поседува повеќе од 7.500 патенти, повеќе од 1.700 патенти за пронајдоци и 81 меѓународни ДСП патенти, и има поставено четири меѓународни стандарди.

Промовирање взаемна корист во текот на индустрискиот синџир за производство на градежна механизација

 

Благодарение на силната и ефикасна контрола на кинеската влада против пандемијата COVID-19 и брзото закрепнување на националната економија, кинеската индустрија за градежни машини се покажа добро на светскиот пазар.

 

За време на раната епидемија на СОВИД-19 во 2020 година, XCMG го продолжи производството нагоре во индустријата за градежни машини за да обезбеди навремена испорака на производи. Компанијата го оптимизира индустрискиот синџир за да привлече голем број компании да бидат дел од синџирот на снабдување и пазарниот систем.
XCMG секогаш се придржува до вредноста на „четири во едно“ - добавувачи, дистрибутери и клиенти кои работат рака под рака за да промовираат машински системи за истражување и развој, технолошки иновации, подобрување на производството и други за да постигнат взаемна корист за сите страни.

XCMG доведе повеќе од 60 компании и истражувачки институции да го создадат првиот стратешки сојуз на технолошки иновации во индустријата за градежни машини. Индустриската интернет -платформа Hanyun сега поврзува повеќе од 800.000 видови опрема, управувајќи со средства во вкупна вредност од 93,25 милијарди долари и опфаќа повеќе од 20 земји според иницијативата „Појас и пат“.

За XCMG

 

XCMG е мултинационална компанија за тешка градежна механизација со 78-годишна историја. Во моментов го зазема првото место во глобалната индустрија за градежни машини. Компанијата извезува градежна механизација во повеќе од 187 земји и региони низ целиот свет.

Истражете ги мини багери XCMG

Истражете ги предни натуваручи на XCMG

Истражете ги моделите aвто грејдери XCMG

Истражете ги ролерите XCMG

Истражете ги мобилните кранови XCMG