24 септември 2021

XCMG го лансираше долгоочекуваниот мини багер XE27E од 2,7 тони

Во август оваа година, водечкиот производител на градежна опрема XCMG го лансираше својот долгоочекуван XE27E-мини багер од 2,7 тони, продолжувајќи да ја проширува својата палета на мини багери, по мини багерот од 1,6 тони, кој се здоби со голема популарност во Европа, Северна Америка и Австралија.

Мини багерот XCMG XE27E е навистина компактна машина што му овозможува на операторот да работи со него во ограничени области и да се концентрира на нивната работа без да се грижи дека „опашката“ на машината ќе наиде на пречки. Неговата компактна големина, исто така, овозможува лесен транспорт со приколка.

Мини багерот XCMG XE27E е опремен со мотор Кубота со максимална моќност од 15,6 kW, што го прави помоќен од мини багери од иста класа. Покрај тоа, клучните хидраулични делови се опремени со најнова и најнапредна технологија, давајќи им на машината огромни предности, вклучувајќи помала потрошувачка на гориво, брза и прецизна работа, моќна сила на копање и севкупна висока работна ефикасност. Непречена интеграција на моторот и хидрауличниот систем овозможува моторот да работи на високо ниво во многу средини, што ја подобрува економичноста на горивото со драстично намалување на оперативните трошоци.

Мини багерот XCMG XE27E е опремен со 2 дополнителни хидраулични водови (Aux 1 и Aux 2) со прилагодлив пропорционален проток, што ја зголемува неговата флексибилност. Ова е особено корисно за додатоци, вклучувајќи чекан, корпа со ротатор и многу повеќе. Бидејќи безбедноста е врвен приоритет, мини багерот XCMG XE27E е опремен со заштити на цилиндрите со сигурносни вентили, а дополнително им се нуди безбедносна рачка на клиентите како опција.

Засилената кабина на мини багер XCMG XE27E ги исполнува строгите стандарди за сертификација ROPS / FOPS / OPG, истовремено овозможувајќи одлична видливост на операторот. Луксузното седиште со суспензија и сигурносен појас што се повлекува обезбедува удобност и безбедност на операторот, а системот за греење обезбедува поудобна околина во кабината на операторот за работа на места со пониски температури.

 

 За XCMG

XCMG е мултинационален производител на тешка машинерија со 78-годишна историја. Тие во моментов се 3 -ти по големина производител на градежни машини во светот. Компанијата извезува во повеќе од 187 земји и региони низ целиот свет