12 јануари 2022

XCMG го проширува својот бизнис со Кранови во Европа

XCMG го проширува својот бизнис со Кранови во Европа

XCMG ГИ ПРЕТСТАВИ СВОИТЕ ПРАВА ВО ЕВРОПА И ИМЕНУВАШЕ ДВАЈЦА ЕВРОПСКИ ВЕТЕРАНИ ВО ТРГОВИЈАТА - HANS AARSE И ЕDIN VAN DER LAIR ДА ЈА ВОДАТ ДЕЈНОСТА.

Аарсе, който последно е работил за китайския OEM LGMG, ще бъде директор „Бизнес развитие“ за бизнеса с вишки на XCMG в Европа, подкрепян от Ван дер Лаар като търговски директор. Преди това Аарсе, кој неодамна работеше за кинеската OEM LGMG, ќе биде директор за развој на бизнис во Европа на XCMG, поддржан од Ван дер Лаар како комерцијален директор. Пред тоа, Ван дер Лаар имаше високи продажни позиции во Power Towers / JLG и неодамна во Zoomlion. И двајцата започнаа на 10 јануари и поднесуваат извештај до генералниот директор на XCMG за Европа, Менг Џанг и заменик-генералниот директор на Xuan Du за Европа.

XCMG моментално испорачува големи количини на телескопски кранови во Европа, кои ќе бидат на залиха во близина на европското седиште на XCMG во Крефелд, Германија на крајот на Јануари.

 

Машините што ги исполнуваат сите европски стандарди се со CE ознаки ќе вклучуваат ножести кранови со работна висина од 6 до 18 m, вклучувајќи модели за бетонски платформи и нерамен терен и осум самоодни телескопски кранови со висина на подигање до 28 метри.

Аарсе изјави за Access International дека приоритетните земји за продажба кои веќе започнаа се Германија, Австрија, Швајцарија и земјите од Бенелукс, но компанијата е отворена за продажба на кранови низ Европа. Тој додаде дека 20-метарскиот целосно електричен, 4WD со зкбна стрела на XCMG - XGA20ACE - ќе биде „одличен отворач на вратите“ за компанијата на новиот европски пазар. Во август ќе биде достапна и целосно електрична верзија на 28-метарскиот дизел телескопски модел XCMG XGS28. Ова е 4WD модел со стрела и двоен капацитет.
 

Холандската компанија Collé Rental & Sales направи значителна нарачка за ножести и телескопски кранови, од кои некои се веќе испорачани.

Арсе рече дека цените ќе бидат многу конкурентни и „атрактивни на пазарот“.Исто така напомена дека машините се со висок квалитет, засновани на искуството на XCMG во производство на кранови. „Линијата нна стрелата е „технологија за „дишечки“ кран. На пример, наместо црева користат цевки со долг век на траење“.
Аарсе исто така рече дека XCMG ќе ја искористи можноста да обезбеди континуирана достапност на машините; „Силно веруваме дека продажбата во Европа оваа година ќе се базира на тоа каде се достапни машините.
XCMG е еден од најголемите добавувачи на кранови во Кина, со годишен производствен капацитет до 35.000 единици.

XCMG е активен во Европа од 2014 година преку германската компанија XCMG Europe Gmbh со седиште во Крефелд, иако досега тие главно се занимаваа со продажба на багери. XCMG сега основаше нова компанија наречена XCMG European Sales & Services Gmbh со две дивизии, од кои едната е посветена на крановите.

XCMG исто така формираше европски истражувачки центар во Крефелд, Германија, фокусирајќи се на багери. Во септември минатата година, OEM објави дека додава истражувачки тимови кои ќе работат во центарот на подобрување како на крановите така и на мобилните кранови.